Pogosta vprašanja

Nalaganje...
 
 
 

Je zaprtje pri psu pogost pojav?
Zaprtje je ena izmed pogostih neprijetnih težav, s katero se srečujejo lastniki psov. Zaprtje lahko povzroči nepravilna prehrana, kosti ali drugi dejavniki. Za čim bolj učinkovito in hitro odpravo težave z zaprtjem obiščite izbranega veterinarja.
Kaj jedo psi?
Psi so vsejede živali. To pomeni, da je njihova prehrana zelo raznolika in vključuje meso, zelenjavo, žita, olja, sadje in druga živila.
Česa psi ne smejo jesti?
Psom strupene sestavine so: alkohol, čokolada, kava, kofein, kakav, avokado, rozine, grozdje, čebula, česen, por, drobnjak, makadamija oreščki, sladkarije, semena sadja, testo in drugo. Pazite, da vaš pes ne zaužije zgoraj naštetih živil.
Kako hraniti hrano za pse?
Psu hrano lahko ponudimo suho ali mokro, kuhano ali surovo. Hrana mora biti vedno segreta na sobno temperaturo - v skledici za hranjenje. Poleg hrane moramo lastniki psu nujno zagotoviti tudi svežo in neoporečno vodo.
Katera hrana je najprimernejša za starejše pse?
Najprimernejša hrana za starejše pse je hrana s kakovostnimi beljakovinami in dodanimi antioksidanti. Hrana mora pokriti potrebe po vseh hranilnih snoveh.
Kakšna je hladno stiskana hrana za pse?
Hladno stiskana hrana za pse je peletirana hrana, narejena po principu hladnega stiskanja in vsebuje vse hranilne snovi, ki jih psi potrebujejo.
Kaj vsebuje pasja hrana?
Pasja hrana vsebuje beljakovine, maščobe, vlaknine, ogljikove hidrate, vitamine in minerale. Skupine hranilnih snovi morajo biti v pravilnem razmerju, saj le tako zagotovijo zdravo in uravnoteženo prehrano vašega psa.
Koliko kalorij ima pasja hrana?
Vrste pasje hrane se med seboj razlikujejo. V veliko primerih imajo briketirane vrste hrane okoli 340 kcal na 100 g hrane.
Zakaj je monoproteinska pasja hrana najboljša?
Monoproteinska hrana ni nujno najboljša,. Gre za hrano, ki je prilagojena psom, ki imajo prehranske intolerance ali druge specifične težave. Če so psi zdravi in nimajo zdravstvenih težav, jih lahko hranimo z raznoliko hrano in zato monoproteinska hrani ni nujno potrebna, niti edina možna izbira.
Zakaj so briketi dobri za pse?
Odločitve o tem, kaj bodo psi jedli, sprejemajo lastniki. Res je, da naj bi bili briketi popolna hrana za pse, a obstaja še veliko drugih načinov, kako psom zagotoviti zdravo in uravnoteženo prehrano.
Zakaj psi ne smejo jesti enake hrane, kot ljudje
Človeška hrana je soljena, sladka, začinjena in za pse večkrat tudi premastna. Psom taka hrana pogosto povzroča prebavne težave, težave z jetri in krvnim tlakom. Hranjenju ostankov iz mize se zato raje izogibajte.
Kaj jedo mladi psi?
Prehrana pasjih mladičev mora biti skrbno nadzorovana, da se lahko pasji mladički razvijejo v zdrave odrasle pse z močnim imunskim sistemom. Hrana naj bo čim bolj raznolika in prilagojena potrebam mladičev. V mladičkom prilagojeno hrano lahko vključite tudi svežo zelenjavo, sadje, mlečne izdelke in drugo. Več o pravilni prehrani vprašajte veterinarja ali strokovnjaka za prehrano.