Pogoji poslovanja

Nalaganje...

CENE

Cene, prikazane na spletnem naslovu www.nupper.eu, se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Cene v trgovini označujejo cene, ki veljajo v spletnih trgovinah Nupper.eu. Spletne cene veljajo v trenutku oddaje naročila.

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije: identiteto podjetja, kontaktne naslove, bistvene značilnosti blaga oziroma storitev, dostopnost izdelkov, pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve, vse cene jasno in nedvoumno določene, način plačila in dostave, časovno veljavnost ponudbe, rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop in pojasnjen postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Veljavnost akcijske ponudbe

Roki veljavnosti akcije so navedeni ob sami akcijski ponudbi, ki se lahko med seboj razlikujejo.

Zavezanci za DDV

Zavezanci za DDV so dolžni ob oddaji naročila navesti tudi svojo davčno številko.

Naročanje

Naročanje poteka prek interneta 24 ur na dan, vse dni v letu. Potrošnik izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini, razvrščeni v kategorijah.

Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem so navedeni izdelki in količine, ki jih je kupec izbral. O morebitni spremembi naročila oz. preklica, mora kupec o tem ponudnika obvestiti na e-mail naslov info@nupper.eu, kjer mora navesti tudi številko nakupa, ki je omenjena v elektronskem sporočilu o nakupu.

Lastnosti artiklov

Fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelkov (predvsem glede barvnega odstopanja). Ponudnik se ne zavezuje za pravilnost in popolnost podatkov na straneh spletne trgovine (tekstovnega ali slikovnega materiala).

Načini plačila

V spletni prodajalni so omogočeni naslednji načini plačila:

Plačilo s kartico in brezplačno poštnino

Plačilo s plačilnimi karticami poteka preko plačilnega sistema Braintree, ki je v lasti podjetja PayPal. Podatki o karticah se ne beležijo na strežniku podjetja, tako da je vaša varnost 100% zagotovljena. Braintree zagotavlja maksimalno varnost transakcije. Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Plačevanje je mogoče z naslednjimi karticami: Mastercard, Visa, American Express, Discover in Maestro (če plačnikova plačilna kartica Maestro to omogoča).

Plačilo s PayPal

PayPal spada med daleč najbolj priljubljene načine spletnega plačevanja po svetu. Gre za spletno finančno storitev, ki omogoča plačevanje z varnim internetnim računom. Prednosti te plačilne metode so visok nivo varnosti, hitrost in preprosta uporaba.

Podatke o bančnem računu, kreditni ali debetni kartici preprosto povežete s svojim PayPal računom in že lahko začnete s spletnim nakupovanjem ter se na ta način izognete plačevanju s karticami. Vaši finančni podatki niso nikdar izmenjani, tako da je pri transakciji zagotovljena maksimalna varnost. Pri plačilu s PayPal računom gre za hitri in anonimni sistem e-plačevanja s kreditnimi karticami ob takojšni on-line avtorizaciji. Pri izbiri plačila preko PayPal računa vas bo sistem preusmeril na varno stran PayPal sistema plačevanja. Izpolnili boste plačilni obrazec ter po zaključku še enkrat preverili vse navedene podatke in potrdili plačilo.

Plačilo s PayPal računom poteka preko enakega sistema kot plačilo s kartico. Podatki o karticah in bančnih računih se ne beležijo na strežniku podjetja, tako da je vaša varnost 100% zagotovljena.

Plačilo po povzetju

Plačilo po povzetju je možno na vaši poslovalnici Pošte Slovenije z gotovino ali s kartico. Strošek Pošte Slovenija ob plačilu po povzetju je 1,05 eur.

Podjetje Nupper d.o.o. si pridržuje pravico, da pri večjih vrednostih naročila od kupca zahteva plačilo blaga pred odpremo.

Plačilo po predračunu

V naši spletni trgovini Nupper, vam nudimo tudi možnost plačila po predračunu. Po oddanem naročilu vam bomo po elektronski pošti poslali predračun, ki ga poravnate s pomočjo UPN obrazca (univerzalni plačilni nalog).
Postopek plačevanja s predračunom:

  • V spletni trgovini izberete željene izdelke in zaključite naročilo;
  • Vnesite podatke o plačniku oz. prejemniku računa ter podatke o dostavi;
  • Kot način plačila izberite "plačilo po predračunu";
  • Preglejte še enkrat naročilo in vse podatke, obkljukajte strinjanje s "Splošnimi pogoji poslovanja" ter zaključite nakup;
  • Na naveden elektronski naslov boste prejeli podatke o naročilu in predračun, ki ga je potrebno poravnati v roku 48 ur;
  • Naročilo nato odpošljemo v dveh delovnih dnevih, ko dobimo priliv na naš TRR.

Naročila

Kupec odgovarja za podatke dane v procesu izvajanja naročila. Ponudnik ne odgovarja za morebitne napake pri dostavi zaradi napačnega naslova.

Po oddaji naročila kupec prejme preko elektronske pošte pogodbo (račun). Pogodba (račun) je v elektronski obliki shranjena na strežniku in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu.

Odgovornosti kupca

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah obvestiti prodajalca v osmih (8) dneh od prejema. Kasnejših reklamacij ne upoštevamo.

Vaša kreditna kartica bo ob potrditvi vašega naročila direktno obremenjena. Znesek, ki bo bremenil vašo kartico, se lahko razlikuje od zneska navedenega na naši strani, saj je odvisen od doplačil ali pristojbin izdajatelja vaše kartice (in/ali ponudnika kartice) uveljavljenih med postopkom transakcije.

Podjetje Nupper d.o.o. ne nosi odgovornosti za pristojbine povezane s spreminjajočimi se menjalnimi tečaji in doplačil določenih s strani vaše banke, kot tudi za vse ostale dodatne pristojbine za transakcije v tuji valuti, ki vam jih zaračuna izdajatelj vaše kartice, v primeru da EUR ni valuta, v kateri vam izdajatelj vaše kreditne kartice izdaja račune.

Preklic naročila

Oddano naročilo lahko uporabnik brez dodatnih stroškov prekliče do prejema elektronskega sporočila o odpremi blaga. Preklic naročila je možno izvesti le na info@nupper.eu. Ob preklicu mora uporabnik obvezno navesti naslednje podatke:

številka naročila,

ime in priimek kupca,

naslov kupca.

V primeru nedobavljenosti izdelkov iz naročila, si ponudnik pridržuje pravico do preklica naročila, če se stranka ne odzove na ponudnikovo sporočilo. Ponudnik bo pred tem stranko obvestil preko e-maila in/ali jo kontaktiral na telefonsko številko, ki je podana ob naročilu. V primeru, da se stranka ne odzove v roku desetih (10) delovnih dni, lahko ponudnik sam prekliče oddano naročilo. Strankam, ki so naročilo predhodno plačale preko bančnega nakazila, Pay Pala ali kreditne kartice, se denar vrne v roku petih (5) delovnih dni od preklica naročila.

Varnost nakupa

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Ponudnik v te namene uporablja SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija. Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku ponudnika.

Odprema blaga

Vsi artikli v spletni trgovini Nupper.eu imajo podatek o dobavljivosti. Podatki o dobavljivosti veljajo za delovne dni.

 

NAROČNINA

Spletna trgovina Nupper.eu ponuja možnost sklenitve naročniškega razmerja za daljše časovno obdobje. S sklenitvijo naročniškega razmerja prihranite čas in denar. Sklenitev naročnine ponuja finančno ugodnost in sicer 6% popust na znesek izdelka, ter brezplačno poštnino vsak mesec.

Sklenitev naročnine

Naročnino sklenete tako, da v košarici izberete možnost: »mesečna dostava«, kar pomeni, da enkrat na mesec dobivate paket izbranega izdelka ali več izdelkov, na izbrani naslov. To tudi pomeni, da vsakič ko preteče izbrano obdobje, vaš račun ponovno bremenimo z zneskom prvotne kupnine, vse do preklica ali izteka naročnine.

Načini plačevanja

Sklenitev naročnine je možna z naslednjimi plačilnimi ali kreditnimi karticami: Mastercard, Visa, American Express, Discover in Maestro (če plačnikova plačilna kartica Maestro to omogoča). Naročnina se lahko sklene tudi s plačilnim sistemom PayPal. Plačilo se izvršuje enkrat mesečno na tisti dan v mesecu, ko je bila plačana prva pošiljka in hkrati sklenjena naročnina.

Za potrebe naročnine oz. mesečnega izvrševanja naročil, se podatki vaše plačilne ali kreditne kartice shranijo v plačilni sistem BrainTree. Plačilo s plačilnimi karticami poteka preko plačilnega sistema Braintree, ki je v lasti podjetja PayPal. Podatki o karticah se ne beležijo na strežniku podjetja, tako da je vaša varnost 100 % zagotovljena. Braintree zagotavlja maksimalno varnost transakcije. Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah.

Trajanje naročnine

Naročnina se sklene za 36 mesecev in se po 36 mesecih avtomatsko prekine. Tako plačilo, kot odprema pošiljke se izvršuje enkrat mesečno na tisti dan, ko je bila naročnina sklenjena. Naročnino je možno po preteku 36 mesecev podaljšati ali skleniti na novo. Možno je skleniti tudi več naročnin hkrati. 

Dostava

Čas dostave znotraj Slovenije je 2 do 5 delovnih dni od dneva bremenitve vašega računa.

Sprememba naslova

V primeru, da med trajanjem naročnine spremenite stalni ali začasni naslov, ali le želite paket prejemati na drug naslov, lahko to spremenite v vašem računu na naši spletni strani www.nupper.eu (Zavihek Moji podatki, pod stolpcem Privzeti naslov za dostavo) ali nas enostavno o spremembi naslova obvestite na info@nupper.eu.

Prekinitev naročnine

Naročnino je možno kadarkoli prekiniti brez obveznosti. Naročnino prekinete tako, da se prijavite v vaš račun na naši spletni strani www.nupper.eu. Uporabnik lahko preko uporabniškega vmesnika Moj račun pod zavihkom "Moje naročnine" pregleda seznam naročnin, kjer je tudi možnost preklica kadarkoli. Naročnino lahko prekinete tudi tako, da nam na info@nupper.eu napišete sporočilo, da prekinjate naročnino.

Sklenitev naročnine kot darilo

Naročnino na pasje priboljške lahko tudi podarite drugi osebi. Podatki plačnika in prejemnika pošiljke se lahko razlikujejo. Ob izpolnjevanju podatkov v vašem računu izpolnite podatke za dostavo z naslovom obdarjenca. Paket bo poslan na naslov, ki je bil izbran za dostavo.

Spreminjanje cen izdelkov

6 % popust je ugodnost, ki so jo deležni samo naročniki in se obračuna ob vsakem naročilu. V primeru časovno omejenih popustov ali akcij se cena mesečne naročnine lahko dodatno ZNIŽA brez predhodnega obvestila. Naročnik bo tako za neko določeno obdobje prejemal izdelke po akcijski ceni, na to akcijsko ceno pa bo dodatno obračunan 6 % popust. Če sklene kupec naročnino v času akcije ali popusta, bo izdelke po znižani akcijski ceni prejemal le za v naprej določeno obdobje akcije ali popusta. Po izteku akcije ali popusta se naročniku zaračuna redna cena s 6 % popustom. 

Zamrznitev naročnine

Naročnino je možno za določeno obdobje tudi zamrzniti. Na naš naslov: info@nupper.eu nam preprosto sporočite za katero obdobje želite naročnino zamrzniti.

 

DOSTAVA 

Dostava znotraj Slovenije

Če je blago na zalogi, se odpremi najkasneje v dveh (2) delovnih dneh od dneva plačila v primeru plačila po povzetju oz. plačila s plačilnimi karticami.

Dobavni rok v Sloveniji za artikle na zalogi je običajno 2-5 delovnih dni. V primeru, da izdelka ni na zalogi, se rok dobave podaljša, podatki o dobavljivosti so prikazani v opisu vsakega artikla.

Cena poštnine z dostavno službo Pošte Slovenija znaša 0,00 EUR (ne glede na težo, količino in velikost vašega naročila), pri izbiri plačila po povzetju se zaračuna še dodaten strošek provizije, ki znaša 1,05 EUR. Ponudnik se lahko odloči, da bo dostava brezplačna, kar je tudi jasno razvidno v spletni trgovini.

Stroški dostave so zaračunani in navedeni na naročilu in računu za izdano blago in jih poravnate skupaj z zneskom naročila.

Dostava v tujino

Če je blago na zalogi, se odpremi najkasneje v dveh (2) delovnih dneh od plačila s plačilnimi karticami. V primeru, da izdelek ni dobavljiv, se rok dobave podaljša, o čemer ponudnik obvesti uporabnika v roku dveh (2) delovnih dni.

Mednarodni dobavni rok za artikle na zalogi je običajno 2-10 delovnih dni. V primeru, da izdelka ni na zalogi, se rok dobave podaljša, podatki o dobavljivosti so prikazani v opisu vsakega artikla.

Dobavni rok je lahko daljši v državah s carinsko upravo.

Kode za popust

Koda za popust oziroma promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine Nupper.eu. Aktivno kodo najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, v elektronskem sporočilu Nupper.eu spletne trgovine ali drugih medijih. Koda prinaša različne ugodnosti, od različnih daril do popustov. Vsakršna koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v omejenem določenem roku, sicer je neveljavna.

Kode za popust se NE seštevajo, razen v kolikor je to navedeno drugače in NE veljajo na izdelke v akciji.

Vračilo blaga in pravica do odstopa od nakupa

Potrošnik ima v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov pravico, da v 14-ih dneh od prevzema blaga podjetju sporoči na e-mail info@nupper.eu, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti ponudniku najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o nameravanem vračilu. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Ponudnik ni dolžan sprejeti odkupninskih pošiljk.

Izdelek, ki ga potrošnik vrača, mora biti nerabljen, nepoškodovan, v originalni embalaži in v nespremenjeni količini. Blago ne sme biti nošeno, prano ali kakorkoli prirejeno osebnim potrebam. V kolikor je blago poškodovano, umazano, brez originalne embalaže ali so vidni sledovi uporabe (v notranjosti ali zunanjosti artikla),  si ponudnik pridržuje pravico, da vračilo zavrne.

Po vračilu blaga bo ponudnik najkasneje v roku 30 dni po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe na potrošnikov TRR nakazal vračilo, torej kupnino vrnjenega izdelka oz. izdelkov, ponudnik ni dolžan vrniti stroškov, ki so nastali zaradi pošiljanja. Potrošnik se lahko odloči tudi za zamenjavo in izbere drug izdelek, a mora o tem obvestiti ponudnika hkrati z vračilom blaga.

Poškodovana, uničena ali izgubljena pošiljka

V primeru predplačila velja, da ponudnik od trenutka oddaje pošiljke, z naročenimi izdelki, dostavni službi ne odgovarja za primere, ko pride do fizičnih poškodb, uničenja ali izgube pošiljke, kakor tudi ne, če pride do manjka vsebine v pošiljki ali če pošiljka kaže znake odprtja (embalaža ima vidne poškodbe). V vseh teh navedenih primerih mora uporabnik sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije ali GLS dostavni službi, in sicer pošiljko nese na najbližjo pošto v enakem stanju, kot jo je prejel, ne da bi karkoli dodal ali odstranil, ter izpolni reklamacijski zapisnik. O tem obvesti tudi ponudnika na kontaktni e-mail info@nupper.eu.

Reklamacije artiklov

Reševanje reklamacij in zahtevki iz naslova garancije ali stvarne napake se rešujejo v skladu z veljavno zakonodajo ter v skladu s Pogoji nakupa blaga in storitev.

Blago, ki ga prejmete, preglejte takoj ter morebitne napake/poškodbe sporočite v roku osmih delovnih (8) dni od prejetja paketa. Kasnejših reklamacij ne upoštevamo.

Reklamacije artiklov z obstoječo napako uporabniki sporočijo ponudniku na e-mail info@nupper.eu.

Varovanje podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004) in Zakonom o zavarovalništvu. Z vpisom podatkov v spletni trgovini Nupper.eu dovoljujete, da podjetje Nupper d.o.o. z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja in neposrednega trženja vzpostavi, vzdržuje in upravlja z vašimi osebnimi podatki za neomejeno časovno obdobje. Podjetje Nupper d.o.o. zagotavlja varstvo osebnih podatkov po zakonu, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Kadarkoli lahko pisno ali po telefonu zahtevate, da v 15 dneh od zahteve trajno ali začasno prenehamo uporabljati vaše osebne podatke za namen neposrednega trženja.

 

PIŠKOTKI

Spletna stran Nupper.eu uporablja piškotke z namenom, da vam zagotovimo boljšo izkušnjo uporabe spletne strani, varnost ter nemoteno delovanje.

Kaj so piškotki?

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči.

Zakaj jih potrebujemo?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije e-poslovanja (na primer dodajanje izdelkov v košarico, plačilo, vpis naslova za dostavo naročila) ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je tako bolj učinkovita in prijetna.
Piškotke uporablja večina spletnih strani, saj omogočajo priročen način za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami spletnih uporabnikov. Na podlagi statističnih podatkov o obiskanosti spletne strani, ki jih prav tako omogočajo piškotki, lahko upravljavci spletnih mest ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.

Več o piškotkih >>