So priboljški za psa koristni?

Pasji priboljški so dopolnilna hrana za pse, ki lahko s svojimi lastnostmi koristno popestrijo osnovno prehrano naših psov. Katere priboljške izbrati? Koliko priboljškov na dan lahko psi zaužijejo? Napisali smo koristne informacije, ki jih je dobro vedeti, pred nakupom pasjih priboljškov.

Priboljški za pse

Priboljški za psa so dopolnilna hrana za pse, s katero naše pse nagradimo ali motiviramo. Uporabimo jih lahko med igro in med učenjem. Priboljški za pse so lahko odlična zapolnitev časa in povezava med nami in našim psom. Nekateri priboljški (hrana) lahko celo pozitivno vplivajo na zdravje vašega psa. Z dodanimi minerali in vitamini ali posebnimi dodanimi snovmi doprinesejo koristi k osnovni pasji prehrani. Pred nakupom izbiro prilagodimo različnim oblikam in cenam priboljškov ter različnim velikostim pakiranj. Kot ena izmed pomembnih dejavnikov pa je tudi različna sestava priboljškov.

Kako izbrati prave priboljške za vašega psa?

Pasje priboljške moramo izbirati premišljeno. Na našo izbiro naj najbolj vpliva velikost, pasma in starost psa ter njegovo zdravstveno stanje. Če so psi manjše rasti, izbiramo priboljške manjše velikosti, če je naš pes večje rasti, izbiramo priboljške večje velikosti. Izbiro vrste priboljškov moramo prilagoditi tudi zdravstvenemu stanju psa. V primeru bolezni se pred nakupom posvetujmo z veterinarjem. Pasji priboljški so različne sestave kot tudi različne trdote. Za starejše pse, ki imajo težave z zobmi raje izberemo priboljške, ki so mehkejši, da se izognemo morebitnim zdravstvenim težavam z zobovjem.

priboljški za psa

Vrste priboljškov za psa

Ključna razlika med vrstami pasjih priboljškov je njihova kakovost. Nujno je, da pred nakupom natančno preberemo deklaracijo in se za nakup odločimo, ko vemo, da je priboljšek kakovosten. Bolj jasna kot je deklaracija in navedene sestavine znane, bolj primeren je izdelek. Na trgu najdemo priboljške v obliki piškotkov, hrustljavčkov, kosti iz kože za grizenje, palčk za žvečenje, rogov, sušenih koščkov mesa, sušene mesnine za pse, pasje čokolade. Izbiro prilagodimo potrebam psov.

 

priboljški za pse

Koristne lastnosti pasjih priboljškov

Sestavine, ki jih proizvajalci večkrat dodajo v priboljške so vitamin E, vitamin C, kalcij, cink, magnezij, železo, omega 3 in 6 maščobne kisline ter antioksidanti. Vsaka od posameznih lastnosti in tudi v kombinaciji pozitivno vplivajo na zdravje in dobro počutje psov. Vitamin E nastopa kot antioksidant. Posamezno in v kombinaciji z omega 3 in 6 maščobnimi kislinami ima ugoden vpliv na stanje kože in dlake. Vitamin C in cink krepita imunski sistem psa, kalcij pa skrbi za trdnost kosti. Dodani vitamini in minerali v pasjih priboljških lahko odlično dopolnijo uravnoteženo pasjo prehrano.

Količina priboljškov na dan

Pri odmerjanju pasjih priboljškov na dan natančno sledimo navodilom proizvajalca. Količino pa tudi primerno prilagodimo glede na trenutno težo psov (do največ 10 % dnevne količine kalorij). Količino zmanjšamo v primeru prekomerne telesne teže, ki jo redno in natančno nadzorujemo. Količino pasjih priboljškov Nupper lahko preverite tudi s klikom na povezavo: pasji priboljški.

Sledite nam tudi v naslednjih objavah, kjer bomo pisali o naravnih pasjih priboljških.

 

Viri:

Tailwaggerscountryinn.com: Why Dogs Love Treats; Posted April 27, 2018
Fetch by WebMD: Healthy Treats for Your Dog; By Suz Redfearn
Cesarsway.com: How And When To Give Healthy Dog Treats; June 18, 2015