5 najpogostejših vrst mesa v pasji prehrani

Meso je pomembno živilo v prehranjevanju psov. Na izbiro vrste mesa pa vplivajo različni dejavniki kot so: primernost, razpoložljivost in cena. S pravilno izbiro se lastniki psov izognejo morebitni prehranski intoleranci, pa tudi drugim nevšečnostim, na primer prebavnim težavam. V sestavi suhe in mokre pasje hrane, pa tudi v priboljških, je praviloma več različnih vrst mesa. V primeru, da so psi na posamezne vrste mesa intolerantni, tovrstni proizvodi za njihovo prehranjevanje niso primerni, zato je potrebno obroke omejiti na primerno vrsto mesa.

meso 4 vrste

GOVEDINA

Goveje meso je ena najlažje dostopnih in najpogosteje uporabljenih sestavin v prehrani psov v Evropi. Govedina je pomemben vir beljakovin, posamezni deli pa imajo visoko vsebnost maščob, zato je ta vrsta mesa izjemno hranljiva in ima visoko energijsko vrednost. V prehrano psov lahko vključimo tudi govejo drobovino, jetra, srce, pljuča in vampe. Drobovina je odličen vir mineralov, ter vitamina A in D.

meso govedina

PIŠČANČJE MESO

Piščančje meso je praviloma pusto in lahko prebavljivo, zato je idealno za pse s prebavnimi težavami. Večina delov piščančjega mesa vsebuje majhne količine maščobe, zato jih je primerno uporabiti za prehranjevanje psov s prekomerno telesno težo. Pri psih, ki so na to vrsto mesa preobčutljivi, pa se moramo tovrstnega mesa vedno izogibati. Piščančje meso najdete v vseh priboljških Nupper.

PURANJE MESO

Puranje meso in prehranski izdelki za pse, ki ga vsebujejo, so vitaminsko bogati, predvsem z vitamini skupine B, imajo pa tudi veliko železa, cinka in selena. Puranje meso brez kože vsebuje v povprečju med 20 in 24 % beljakovin in le od 2 do 4 % maščob. Pred hranjenjem je potrebno puranje meso termično obdelati.

JAGNJETINA

Meso je bogato s proteini, minerali in vitamini. Spada med rdeče meso in vsebuje malo maščob. Meso te vrste je odlično živilo za prehrano psov, saj je bogato z omega-3 maščobnimi kislinami, ki imajo na pasji organizem pozitivne učinke. Jagnjetina je primerna za prehranjevanje psov z občutljivo prebavo in preobčutljivostjo na druge vrste mesa. Jagnjetina je zelo okusna, zato jo imajo psi radi. Je tudi lahko prebavljiva in je zato še posebej priporočljiva za pse s prebavnimi težavami. V kolikor je ne vključujemo v dnevno prehrano psov, jo lahko psu ponudimo tudi v obliki priboljškov. BeHealthy priboljški z jagnjetino poleg dobrega vira beljakovin, pomagajo tudi pri krepitvi imunskega sistema vašega psa.

Prehrana psov

DIVJAČINA

Divjačinsko meso je nizkokalorično in lahko prebavljivo. Vsebuje veliko mineralov kot so kalij, baker, fosfor, železo in cink. Prav tako kot jagnjetina je divjačinsko meso primerno za prehranjevanje psov, ki so preobčutljivi na hrano.